Avietės. Keksiukai. Avietės.
Ūkininkų turgelyje pamačiau avietes ir kažkaip prisiminiau dar visai kątik buvusią vasarą. Nesusilaikiau ir prisipirkau aviečių... Pavalgiau tai akimirgai ir gana. O ką daryti su likusiomis? Butų gaila, jei sugestų, todėl nusprendžiau išsikekpti labai paprastus keksiukus. Išėjo tokie purūs, jaukūs ir tikrai labai skanūs.
Ingredientai
- Avietės - 100 g
- Miltai - 100 g
- Nerafinuotas cukrus - 50 g
- Vanilės ekstraktas - 1 a. š.
- Alyvuogių aliejus - 2 š.
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Natūralus jogurtas - 120 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Kremui -
- Cukrus - 4 š.
- Želatina - 7 g
- Natūralus jogurtas - 250 g
Kaip gaminti ?
- Pasiruošiu avietes - nuplaunu.
- Miltus sumaišau su kepimo milteliais. Tada sudedu cukrų.
- Kitame inde suplaku kiaušinį, jogurtą, vanilės ekstraktą ir alyvuogių aliejų. Sudedu avietes.
- Abi mases sumaišau, bet neplaku, kad avietės nepavirstų koše.
- Išdėlioju masę į formeles.
- Orkaitę įkaitinu iki 200 laipsnių. Kepu 10-15 min.
- Kai keksiukai atvėsta, gaminu kremo masę. Ištirpdau želatiną. Jogurtą suplaku su cukrumi. Sujungiu abi mases, apipilu keksiukus.
Laba. Kur perkate vanilės ekstrakta ?
Sveika, Rimante,
vanilės ekstraktą perku užsienyje, Londone. Galima jo atsisiųsti. Bet galima paieškoti gal ir gurmatiškose krautuvėlėse Lietuvoje. Tiesa, nesu bandžiusi, bet girdėjau, kad žmonės ir patys gamina ekstraktą iš degtinės ir kelių vanilės anksčių 🙂