Aštriosios krevetės
Jei valgysite dviese, tikrai laaabai sočiai pavalgysite. Jei jūsų daugiau, tuomet šis patiekalas puikiai tiks kaip užkandis. Šalia galima patiekti ir chiabatta duonos. Beje, padažą galima naudoti bet kokį, bet man labai skanu su jau gaminta aštria pomidorų užtepėle.
Ingredientai
- Krevetės - 1 kg (šaldytos)
- Raudonasis aštrus pipiras - 0.5 vnt.
- Česnakas - 2 skiltelės
- Salieras - 1 lazdelė
- Alyvuogių aliejus - 1 š.
- Svogūnas - 0.5 vnt.
Kaip gaminti ?
- Aš naudojau šaldytas krevetes, todėl su jomis dar reikėjo pavargi: nulupti, išimti viduriukus ir t.t. ...
- Kai krevetės buvo paruoštos, užkaičiau keptuvę su aliejumi. Ant karštos ugnies pakepinau svogūną, česnaką, pipirą.
- Sumažinau ugnį, pakepinau salierą.
- Po poros minučių sudėjau krevetes. Kepinau vis pamaišydama, kol krevetės pakeitė spalvą, gražiai apskrudo...
- Kai krevetės iškepė, sudėjau viską į lėkštę. Žalias salieras ir raudonas pipiras suteikia patiekalui gyvumo, todėl nei papuošimų, nei salotų realiai bebereikia. Aš tik naudojau pomidorų padažiuką, nes labai skanu pamirkyti 🙂
Ne kartą pasisvečiavus tos Amerikos rytinėje pakrantėje, patapau jūros gėrybių mėgėjas. Sudomino receptas, pakankamai informatyvu kaip pasidaryti, o būtent to informatyvumo tuose receptuose, paprastai ir trūksta, kad nepušinėti gaminant. Tikrai pabandysiu pagaminti. Atrodo, paprasta, gražu, visokių ten įmantrybių nelabai mėgstu. Gentis tokia, stengiasi būti natūralistais.
Ačiū, Eugenijau, už gerus žodžius. 🙂 Sėkmės gaminant!
Kadangi siandien pasninkas einu gamit sita patiekala! 🙂