Aštri pomidorų užtepėlė
Ingredientai
- Pomidorai - 500 g
- Alyvuogių aliejus - 1 š.
- Džiovinti pomidorai - 30 g
- Raudonasis aštrus pipiras - 0.25 - 0.5 vnt.
- Svogūnas - 0.5 vnt.
- Trinti migdolai - 100 g
- Geltonųjų garstyčių sėklų - 1 a. š.
Kaip gaminti ?
- Pomidorus supjaustau į keturias dalis, sudedu į indą kartu su svogūnu, džiovintais pomidorais, geltonųjų grastyčių sėklom, ašriuoju pipiru (beje, verta jį paragauti iš anksto, nes kai kurie būna ypatingai aštrūs). Masę sutrinu blenderiu.
- Įdedu dalį trintų migdolų, įpilu šaukštą aliejaus. Sutrinu. Masė turi būti tiršta, jei reikia vis papildykite trintais migdolais. Kadangi mano pomidorai naminiai ir sultingi, tai panaudojau visus 100 g migdolų, bet kartais gali reikėti ir mažiau.
- Tyrelę gražiai įdėkite į indą ir patiekite kaip užtepėlę prie įvairių užkandžių.
Naujausi komentarai