Pavadinimas jus gali nustebinti ne mažiau nei mane. 🙂 Aš vis svarsčiau, kaip jas pavadinti…sunkiai sekėsi, todėl sugalvojau pasitarti. Salotų valgytojas man sako:
– Advento salotos! – ir žiūri rimtu veidu.
– Kodėl advento? – klausiu.
– O kodėl ne?
Tada pagalvojau, kad tikrai… O kodėl ne? Juk per adventą jas valgėm. 🙂
Advento salotos

Ingredientai
- Romėniškos salotos - 2 vnt.
- Granatas - 0.5 vnt.
- Apelsinas - 1 vnt.
- Greipfrutas - 0.5 vnt.
- Medus - 3 š.
- Alyvuogių aliejus - 4 š.
- Triufelių aliejus - 1.5 a. š.
- Citrina - 1 vnt.
- Druska - žiupsnelis
- Cinamonas - žiupsnelis
- Rudasis cukrus - 1 š.
- Vanilinis cukrus - 0.5 a. š.
- Varškės sūris - 250 g
Kaip gaminti ?
- Gerai nuplaunu dvi salotų gūžes ir suplėšau jas rankomis. Nusausinu.
- Sudedu granatą, nuluptą ir gana smulkiai pjaustytą apelsiną ir greipfrutą. Beje pastarajam būtinai reikia nulupti visas skiltelių skūreles, nes jos apkartins visas salotas.
- Įkaitinu orkaitę iki 160 laipsnių.
- Stiklinį indą (atsparų karsčiui) patepu šlakeliu aliejaus, dedu sūrį. O jį apibarstau ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, užtarkuoju šiek tiek cinamono (čia svarbu nepersistengti 🙂 ). Dedu į įkaitintą orkaitę ir kepu maždaug 15min.
- Kol kepa, pasigaminu padažą. Į nedidelį indą sudedu medų, žiupsnelį druskos, išspaudžiu citriną. Maišau, kol tampa vientisa masė ir medus ištirpsta. Tuomet įpilu alyvuogių aliejų ir dar lašelį triufelių aliejaus. Sumaišau, pilu paruoštą padažą ant salotų.
- Paruoštas salotas perdedu į švarų indą, ištraukiu karšą sūrį, dedu viską ant stalo ir jau galime skanauti. 🙂
Naujausi komentarai