Pasiilgau vasaros… užsitęsusi žiema visai nebedžiugina, nebesinori sunkaus maisto, norisi kuo daugiau gaivos! Tik bendra nuotaika ir snaigės už lango dar vis nesuteikia to lengvumo. Šis baltojo šokolado kremo ir braškių vyniotinis man priminė pavasarį ir tą lengvumo jausmą, braškių kvapas – šilumą ir taip išsiilgtą saulę…
Baltojo kremo ir braškių vyniotinis
Ingredientai
- Miltai - 120 g
- Caster cukrus - 120 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Vanduo - 1 š.
- Trintos braškės - pagal skonį
- Baltojo šokolado kremas -
- Ricotta sūris - 400 g
- Cukrus - 3 š.
- Baltas šokoladas - 100 g (lydytas)
Kaip gaminti ?
- Kiaušinius suplaku su cukrumi iki purumo.
- Sudedu miltus. Sumaišau su vandeniu.
- Ant sviestinio popieriaus pilu tešlą. Geriausia pasiimti tokį indą, kuris leistų kepti nedidelį, ploną, stačiakampio formos blyną.
- Kepu maždaug 15min. įkaitontoje orkaitėje iki 160 laipsnių. Kepimo ilgumas priklauso nuo blyno storumo, todėl reikėtų stebėti, kol biskvitas švelniai paruduos.
- Pasiruošiu švarų kepimo popieriaus
- Kai iškepa, greitai išimu iš kepimo indo, atsargiai atplėšiu nuo kepimo popieriaus ir įvynioju į švarų. Susuku į tūbelę.
- Kol biskvitas vėsta susuktoje pozicijoje, pasigaminu kremą. Rocotta sūrį sumaišau su cukrumi ir lydytu baltu šokoladu. Svarbu, kad ištirptų cukraus granulės.
- Atsargiai išsuku biskvitą, pertepu kremu, dedu trintas braškes ir vėl susuku vyniotinį (tik šį kartą jau be kepimo popieriaus 🙂 ).
- Dedu kelioms valandoms į šaldytuvą, kad geriau susitingtų ir kremas susigertų į biskvitą.
Naujausi komentarai